Srbiji 178,7 mil. € iz IPA fondova

Izvor: B92, 23.Dec.2013, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji 178,7 mil. € iz IPA fondova

Brisel -- Evropska komisija je danas odobrila 178,7 miliona evra iz pretpristupnih (IPA) fondova Srbiji kako bi potpomogla reformu pravosuđa i lokalnu samoupravu.

"Ovo je bila istorijska godina za odnose Srbije sa EU", poručio je evropski komesar za proširenje Štefan File u saopštenju za medije i podsetio da je u 2013. stupio na snagu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanje, a Srbija dobila datum početka pregovora.

"Važno je da Srbija sada iskoristi zamah >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nastavi da žustro primenjuje reforme", istakao je komesar i ukazao da je, uz sumu koja je danas odobrena, EU Srbiji od 2001. do danas dodelila ukupno 2,6 milijardi evra iz IPA fondova

Najveći deo nove tranše usmeren je na finansiranje reforme pravosuđa, a pomoć će dobiti i 34 opštine u centralnoj i južnoj Srbiji radi unapređenja kapaciteta lokalne samouprave.

Deo novca EK je namenila i za poboljšanje efikasnosti carine i za uređenje Dunava.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU odobrila novac za Srbiju

Izvor: RTS, 23.Dec.2013

Evropska unija odobrila 178,7 miliona evra za Srbiju iz pretpristupnih fondova za lokalne samouprave i reformu pravosuđa, saopštio Štefan File...Evropska komisija odobrila je 178,7 miliona evra iz pretpristupnih (IPA) fondova za Srbiju kako bi pomogla reformu pravosuđa i lokalnu samoupravu, saopšteno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.