Srbijagas pomaže rad tri fabrike

Izvor: B92, Tanjug, 02.Jul.2009, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbijagas pomaže rad tri fabrike

Beograd -- Srbijagas planira da pomogne ozbiljnije pokretanje proizvodnje u Azotari Pančevo, Metalurško-sirćetnom kombinatu u Kikindi i fabrici stakla u Paraćinu.

Srbija bi, kaže Bajatović, mogla da izveze azotno đubrivo u vrednosti i do 300 miliona evra

Direktor ovog preduzeća Dušan Bajatović kaže da ova firma može da obezbedi investicije za rad, ali i plasman kompletne proizvodnje Fabrike stakla u Paraćinu. On je dodao da je Vlada usvojila zaključak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po kome Srbijagas treba da preuzme većinski paket akcija fabrike stakla, ali da to još uvek nije realizovano.

Bajatović je apelovao "na sve ključne aktere koji o tome odlučuju" da se posao što pre privede kraju, da bi se proizvodnja u fabrici nesmetano nastavila. On je najavio da će Srbijagas najkasnije do 1. avgusta ponovo pokrenuti proizvodnju u pančevačkoj azotari.

"Mi smo u stanju da obezbedimo isporuku gasa azotari po povoljnim cenama, da bi ona mogla da nastavi sa proizvodnjom svih potrebnih količina azotnih đubriva, pri čemu ćemo obezbediti i sačuvati posao za većinu zaposlenih", istakao je Bajatović.

Prema njegovim rečima, plan je da azotara u narednom periodu obnovi proizvodnju đubriva na godišnjem nivou od 1,2 miliona tona, dok bi se u neko dogledno vreme mogla proizvesti i puna dva miliona tona, koliki su kapaciteti azotare.

Srbija bi time, kako je dodao Bajatović, mogla da izveze azotno đubrivo na tržišta u vrednosti i do 300 miliona evra.

Bajatović je izrazio nadu da će ubrzo i Metalurško-sirćetni kombinat u Kikindi početi da posluje pozitivno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.