Izvor: B92, 23.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija vratila više od zaduženja

Beograd -- Radovan Jelašić izjavio je da je Srbija za 9 meseci ove godine vratila više dugova nego što se zadužila u inostranstvu.

Guverner Narodne banke Srbije je u intervjuu radiju SCG rekao da je cilj NBS da ubedi misiju Međunarodnog monetarnog fonda da je u takvoj situaciji insistiranje na smanjenju budžetskog deficita nepotrebno. On je naveo da je spoljnotrgovinski deficit od četiri milijarde dolara delimično naduvan zbog načina fakturisanja kojim se odvijao i jedan deo transfera kapitala u inostranstvo.

Guverner NBS je kazao da je budžetski deficit, koji je planiran za ovu godinu na nivou od 2,3 do 2,5 odsto bruto društvenog proizvoda, niži nego kod bilo koje druge zemlje u okruženju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.