Srbija traži kredite od Rusije i Kine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2009, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija traži kredite od Rusije i Kine

BEOGRAD - Vlada Srbije i posle dogovora sa Međunarodnim monetarnim fondom, od koga će Srbija u ovoj godini dobiti dve milijarde evra, pokušava da od Rusije i Kine pozajmi novac - po dve milijarde evra, piše današnja Borba.

List navodi da je premijer Mirko Cvetković zatražio od Rusije i Kine komercijalne kredite od po dve milijarde evra, što je Moskva odbila, dok kineska vlada nije odgovorila.

Vlada traži dodatna sredstva pošto se očekuje da će deficit tekućeg platnog bilansa biti veći od pet milijardi dolara i jer je potrebno šest milijardi dolara za servisiranje spoljnog duga, piše Borba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.