Srbija privlačna za preduzetnike iz Italije

Izvor: RTS, 04.Dec.2018, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija privlačna za preduzetnike iz Italije

U Beogradu je održana Generalna skupština Udruženja italijanskih industrijalaca-Konfindustrija Srbija, gde je dodeljena i Konfindustrija nagrada za inovaciju kompaniji "PE TE DIZAJN".
Razmena Srbije i Italije je u stalnom porastu i do kraja godine mogla bi da dostigne rekordni rezultat od četiri milijarde evra.

Italija nastavlja sa još ambicioznijim programima ulaganja i reinvestiranja u srpsku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << privredu, rekao je italijanski ambasador u Beogradu Karlo Lo Kašo.
"Ekonomski i trgovinski odnosi između Italije i Srbije su odlični i među glavnim smo partnerima. U stalnom je porastu i izvoz i uvoz. Više kupujemo od Srbije nego što izvozimo. Kada je reč o investicijama krećemo se između dve i po do tri milijarde evra i to je u stalnom je porastu", napominje ambasador Italije.
Direktorka konfederacije italijanske industrije u Srbiji Irena Brajović kaže da je konfederacija u Srbiji više od šest godina i da ima više od 150 kompanija koje su prisutne brojnim investicijama u Srbiji u različitim sektorima.
"Ukupno je to 30.000 radnih mesta. To je metalski sektor, IT sektor, tako da smo ponosni da su kompanije koje su došle izabrale Srbiju kao platformu za ono što su inovacije i razvoj", dodaje Brajovićeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekord do kraja godine, Srbija u plusu sa velikom evropskom privredom

Izvor: B92, 04.Dec.2018

Beograd -- Razmena Srbije i Italije je bi do kraja godine mogla da dostigne rekordni rezultat od 4 milijarde evra, kaže italijanski ambasador u Beogradu Karlo Lo Kašo...On je naveo da Italija nastavlja sa još ambicioznijim programima ulaganja i reinvestiranja u srpsku privredu...Ekonomski i trgovinski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.