Srbija je dobra za ulaganje

Izvor: B92, 15.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija je dobra za ulaganje"

Beograd -- Srbija je dobro tržište za ulaganje, ima spremnu logistiku i sve druge pogodnosti za investitore, kaže direktor slovenačke firme Trimo Branko Krašovec.

Trimo posluje u 27 zemalja, a proizvodne pogone ima i u Sloveniji, Rusiji i UAE

Krašovec je rekao da je fabrika fasadnih i krovnih panela od kamene vune koja je otvorena u novembru u Šimanovcima dobro krenula sa proizvodnjom, pa se uskoro očekuje i otvaranje linije za panele od plastičnih masa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Proizvodi se izvoze na tržišta bivših jugoslovenskih republika, kao i Bugarske i Turske, a ove godine očekuje se proizvodnja od 600 hiljada kvadratnih metara vatrootpornih panela za oblaganje krovova i fasada.

Pun kapacitet fabrike, u koju je uloženo 12 miliona evra, iznosi 800 hiljada kvadratnih metara, u njoj je zaposleno 93 radnika, a očekuje se da će do kraja godine biti njih 125. U Srbiji je do sada izgrađeno više od 70 objekata u koje je ugrađeno pola miliona kvadratnih metara panela.

Krašovec je istakao da je fabrika počela da radi i inženjering poslove uključujući projektovanje i izvodjenje, a za sada jedina u Srbiji nudi montažne hale sa kompletnim inženjeringom.

Trimo posluje u 27 zemalja, a proizvodne pogone ima i u Sloveniji, Rusiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i to je jedna od vodećih evropskih kompanija u oblasti vatrootpornih panela za krovove i fasade, kao i u proizvodnji čeličnih montažnih zgrada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.