Srbija dobila drugu tranšu zajma

Izvor: NaDlanu.com, 24.Jan.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobila drugu tranšu zajma

BEOGRAD, 24. januara 2012. (Beta) - Srbija je od Evropske investicione banke (EIB) dobila drugu tranšu četvrtog Apeks zajma za mala i srednja preduzeća i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije u iznosu od 100 miliona evra, saopštila je Narodna banka Srbije.

BEOGRAD, 24. januara 2012. (Beta) - Srbija je od Evropske investicione banke (EIB) dobila drugu tranšu četvrtog Apeks zajma za mala i srednja preduzeća i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije u iznosu od 100 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << evra, saopštila je Narodna banka Srbije.Finansijski ugovor o realizaciji druge tranše četvrtog Apeks zajma EIB od ukupno 250 miliona evra potpisali su danas EIB kao davalac zajma, Srbija kao zajmoprimalac i NBS kao agent.Zajmom su obezbedjena dodatna sredstava pod povoljnim uslovima za finansiranje privrednog razvoja i kreditiranje malih i srednjih preduzeća i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije (od 250 do 3.000 zaposlenih).To kreditiranje će doprineti privrednom rastu u uslovima finansijske krize i otvaranju novih radnih mesta u Srbiji.Zahvaljujući novoj tranši Apeks zajma biće podržana izvozno orijentisanim preduzećima, automobilska industrija, mediji, kao i prioritetni projekti.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.