Srbija da bude mudrija od Slovenije

Izvor: B92, 12.Jan.2016, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija da bude mudrija od Slovenije"

Beograd -- NLB banka zainteresovana je za razvoj tržišta penzijskog osiguranja u Srbiji, ali se ovde još nisu stekli uslovi za to, izjavio je Branko Greganović.

“Mi smo zainteresovani ali ulaganje u taj deo životnog osiguranja zavisi od institucionalnih uslova za razvoj koji se još nisu stekli u Srbiji”, kazao je predsednik Izvršnog odbora NLB banke Branko Greganović.

Kako je naveo, tu pre svega misli na uvođenje dodatnog obaveznog penzijskog osiguranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takozvanog drugog stuba.

“U Sloveniji imamo jak deo tog životnog osiguranja i zato želimo da uđemo u to i ovde. Mislim da bi i Srbija kao i Hrvatska trebalo da uvede i drugi stub, to je ono što razvija tu vrstu štednje”, objasnio je Greganović.

“Nadam se da će u Srbiji biti mudriji od Slovenije, koja ga nije uvela”, poručio je prvi čovek NLB banke u Srbiji.

Prema njegovim rečima, treći stub, odnosno dobrovoljno penzijsko osiguranje nije dovoljno jer ne obezbeđuje taj red veličine kapitala.

Ljudi nemaju dovoljno novca da bi štedeli za penziju na taj način i dok to ne postane obaveza taj vid štednje nema dovoljan kapacitet, kazao je Greganović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.