Spriječen uvoz manga iz Brazila

Izvor: Capital.ba, 20.Jun.2023, 11:24

Spriječen uvoz manga iz Brazila

BANJALUKA – Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske zabranila je uvoz pošiljke svježeg voća – 200 kilograma manga porijeklom iz Brazila, jer je redovnim pregledom potvrđen povećan sadržaja pesticida, saopšteno je iz Inspektorata Srpske. FOTO: Pixabay Prilikom pregleda pošiljke nadležni inspektor je izvršio uzorkovanje za laboratorijsku analizu radi ispitivanja ostataka pesticida. Na osnovu Izvještaja o laboratorijskoj analizi “Instituta za vode” Bijeljina, u analiziranom uzorku >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << utvrđeno je povećano prisustvo pesticida /Thiabendazole/ iznad vrijednosti propisanih Pravilnikom o maksimalnim nivoima ostataka pesticida u i na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog porijekla. Postupajući po rezultatima analize, inspektor je donio Rješenje kojim je zabranjen uvoz i naloženo uništavanje pošiljke u prisustvu i pod nadzorom nadležnog inspektora.  Srna Чланак Spriječen uvoz manga iz Brazila се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Zabranjen uvoz 200 kg manga iz Brazila

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2023

BANJALUKA - Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske zabranila je uvoz pošiljke svježeg voća - 200 kilograma manga porijeklom iz Brazila, jer je redovnim pregledom potvrđen povećan sadržaja pesticida, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.