Spojiće se železnice Srbije i Severne Makedonije

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 13:38

Spojiće se železnice Srbije i Severne Makedonije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom posete Prohoru Pčinjskom kazao da će Srbija i Severna Makedonija biti još bolje povezane, sa infrastrukturne strane.

Tokom obraćanja, obavestio je da je naša trgovinska razmena sa Severnom Makedonijom na 1,5 milijardi evra na godišnjem nivou.

Takođe je saopštio da se razgovara o spajanju železnica dveju država.

"Sa Evropljanima zajedno gradimo brzu prugu Beograd-Niš. Već sada kreću radovi Niš-Brestovac, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 23 kilometara, to je negde oko 60-70 miliona evra. Još 450 miliona evra koštaće nas pruga do Preševa odnosno do prelaza sa Severnom Makedonijom", kazao je.

"Bićemo još bolje povezani sa Severnom Makedonijom", zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Železnice Srbije i Severne Makedonije se spajaju

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 02.Avg.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom posete Prohoru Pčinjskom kazao da će Srbija i Severna Makedonija biti još bolje povezane, sa infrastrukturne strane. Tokom obraćanja, obavestio je da je naša trgovinska razmena sa Severnom Makedonijom na 1,5 milijardi evra na godišnjem nivou. Takođe...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.