Špijunski sateliti: Rusi modernizuju kosmičke aparate

Izvor: B92, 05.Mar.2019, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špijunski sateliti: Rusi modernizuju kosmičke aparate

Moskva -- Rusija treba da stvori savremene vojne kosmičke aparate, na čemu sada i radi, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

"Naš zadatak je da napravimo savremene satelite koji mogu dati preciznije obaveštajne i kartografske podatke. S tim ciljem se vodi niz konstruktivnih radova, o čemu ćemo razgovarati na kolegijumu", rekao je Šojgu na kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.

On je podsetio da je tokom obraćanja federalnoj skupštini ruski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladimir Putin najavio kardinalne promene u oblasti komunikacija, navigacija, sistema praćenja Zemlje, što zahteva višestruko povećanje mogućnosti satelitske grupe zemlje, piše Sputnjik.

"U tom kontekstu Ministarstvo odbrane nastavlja aktivno da se bavi tehnološkom modernizacijom vojnih kosmičkih aparata", dodao je Šojgu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusi modernizuju kosmičke aparate: Šojgu najavljuje novu snagu Rusije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2019

Rusija treba da stvori savremene vojne kosmičke aparate, na čemu sada i radi, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu...- Naš zadatak je da napravimo savremene satelite koji mogu dati preciznije obaveštajne i kartografske podatke. S tim ciljem se vodi niz konstruktivnih radova, o čemu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.