Špekulanti hoće da hleb poskupi

Izvor: B92, 01.Dec.2014, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Špekulanti hoće da hleb poskupi"

Hleb "sava" neće poskupeti a Uredba o prometu i prodaji hleba, koja važi do 31. januara 2015. godine, će biti produžena.

To je najavio minstar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je zahteve za poskupljenjem hleba nazvao špekulativnim radnjama trgovaca i mlinara, koje su imale za cilj da cena pšenice poraste za oko pet dinara.

"Naš odgovor na tu spekulativnu radnju trgovaca i mlinara biće najpre intervencija iz Robnih rezervi, a ukoliko to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne da rezultat onada ćemo privremeno spustiti carine na uvoz pšenice", rekao je Ljajić novinarima.

On je objasnio da pšenice ima dovoljno, da je ovogodišnji rod od nešto više od dva miliona tona dovoljan ne samo za domaće potrebe već i za izvoz.

Ministar je podsetio da naše domaće potrebe za pšenicom iznose izmedju 1,2 i 1,3 miliona tona, pa gotovo jedan milion tona ostaje za izvoz.

On je naglasio da je do sada izvezeno između 350.000 i 400.000 tona pšenice i da nije izvezena ni trećina one količine koju je moguće izvesti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.