Spaskovski: RTB Bor mora da promeni vlasničku strukturu

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2017, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spaskovski: RTB Bor mora da promeni vlasničku strukturu

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski izjavio je da kompanija mora da promeni vlasničku strukturu i da će se krajem prvog kvartala 2018. godine objaviti međunarodni poziv za prikupljanje ponuda za RTB Bor.

Spaskovski je rekao da će kompanije zainteresovane za saradnju sa RTB Bor u narednih nekoliko meseci završiti dubinsku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << analizu (dju dilidžns studije), u partnerstvu RTB-a, Vlade i najvišeg državnog vrha utvrdiće se najpovoljniji model, a krajem prvog kvartala 2018. godine objaviti međunarodni poziv za prikupljanje ponuda za RTB.

"U opredeljivanju modela niko ne navija, niti daje prednost nekoj posebnoj opciji. Stav Vlade Srbije je tu jasan i rekli su: napravite takav model po kome će samo onaj ko uloži najviše i ko je u stanju da što pre poveća proizvodnju imati prednost nad ostalim ponuđačima", rekao je on.

Prema njegovim rečima, četiri firme - dve kineske, kanadska i ruska, već analiziraju Bor s rudarsko-geološkog, metalurško-tehnološkog i finansijskog aspekta, odnosno procenjuju imovinu, rezerve i obim ulaganja.

On je kazao da smatra da bez poznatog gazde nema ozbiljnosti u poslu.

"Drugačiji je pristup radnika, stručnjaka i svih zaposlenih kada se zna ko je vlasnik i zato se apsolutno slažem da kompanija mora da promeni vlasničku strukturu", dodao je Spaskovski.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef RTB Bora: Bez poznatog gazde nema posla

Izvor: B92, 12.Okt.2017

Generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski izjavio je da kompanija mora da promeni vlasničku strukturu...Kako je rekao, krajem prvog kvartala 2018. godine objaviće međunarodni poziv za prikupljanje ponuda za RTB Bor...Spaskovski je rekao da će kompanije zainteresovane za saradnju sa RTB Bor u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.