Španskoj princezi blokiraju imovinu

Izvor: B92, 07.Maj.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španskoj princezi blokiraju imovinu

Španskoj princezi Kristini, optuženoj za saučesništvo u utaji poreza i pranju novca, naloženo je da sudu dostavi listu svoje imovine koja će biti blokirana.

Tom imovinom trebalo bi da se pokrije kaucija od 2,7 miliona evra, objavili su španski mediji.

Sudija suda u Palma de Majorki Hose Kastro je princezi, sestri kralja Felipea, dao rok do sutra popodne da sudu dostavi listu imovine kojom raspolaže, prenela je agencija AP.

Sud je saopštio da će sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potom odlučiti da li vrednost prijavljene imovine pokriva iznos kaucije, zahvaljujući kojoj je princeza na slobodi do suđenja, nakon čega će pokrenuti proces blokade.

Nekretnine koje prijavi princeza Kristina joj neće biti oduzete, ali ona neće moći da ih proda.

Kristina (49) je zvanično optužena u decembru 2014. godine, u sklopu četverogodišnje istrage protiv njenog supruga Injakija Urdangarina, koji je optužen za pranje novca i utaju poreza.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.