Španija je ok, nemojte se plašiti

Izvor: B92, 11.Apr.2012, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Španija je ok, nemojte se plašiti"

Beč -- Guverner Nacionalne banke Austrije (OeNB) i član Saveta Evropske centralne banke (EZB) Evald Novotni ocenio je da nema potrebe da se strahuje za Španiju.

Vlada u Madridu, prema njegovim rečima, preduzela je potrebne korake i te mere vode ka jačanju poverenja na tržištima i stabilizaciji stanja u zemlji.

Ideja o uspostavljanju evropske agencije za rejting je, kako je dodao u diskusiji sa ministarkom finansija Marijom Fekter, interesantna.

Međutim, on >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, kako prenosi APA, upozorio da se ne smeju gajiti iluzuje da bi takva evropska agencija za rejting sastavljala izjave povoljne po Evropu. Evropska agencija, prema njegovom mišljenju, mogla bi bolje spoznati okolnosti na starom kontinentu.

„U principu evropska agencija za rejting ne bi trebalo da deluje drugačije od dobro vođene međunarodne agencije", objasnio je Novotni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.