Šokantan pad, nafta potonula 20% - a cene goriva kod nas?

Izvor: Vesti-online.com, 09.Nov.2018, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokantan pad, nafta "potonula" 20% - a cene goriva kod nas?

Cene nafte su na putu gubitaka i ove nedelje, već petog zaredom, pa su u poslednjih mesec dana potonule više od 20 odsto.

Očekuje se da će i idućih dana cena nafte biti pod pritiskom.

Od početka nedelje cena barela na američkom tržištu skliznula je 2,4 odsto, na 61,65 dolara, dok je na londonskom tržištu potonula 2,8 odsto, na 70,8 dolara, navodi Hina, prenosi Index.hr.

Mada su u petak ujutro relativno stabilne, analitičari kažu da je moguć >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dalji pad cena jer su zaronile u područje "medveda".

Od avgusta do početka oktobra cene su nafte snažno rasle, dosegnuvši najviše nivoe u skoro četiri godine, jer su se ulagači plašili oštrog pada izvoza nafte iz Irana, s obzirom na to da su SAD najavile uvođenje sankcija na iranski naftni sektor.

Međutim, u poslednjih pet nedelja cene su nafte pod pritiskom jer se pokazalo da iranski izvoz neće pasti onoliko koliko su se ulagači plašili, iako su početkom novembra sankcije stupile na snagu.

Cene goriva u Srbiji, međutim, jako sporo idu na dole. Udruženje naftnih kompanija Srbije najavilo je da će se pojeftinjenje osetiti krajem ove nedelje.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.