Snep planira da otpusti 10 odsto zaposlenih

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 22:37

Snep planira da otpusti 10 odsto zaposlenih

Kompanija Snep (Snap) objavila je danas da planira da otpusti oko 10 odsto svojih zaposlenih, zbog problema izazvanih padom na tržištu digitalnog oglašavanja.

Ova kompanija za društvene medije imala je oko 5.300 zaposlenih na početku 2023. godine, nakon što je godinu ranije otpustila 20 odsto osoblja, pošto je zabeležila manji pad od tri odsto, prenosi Verdž.

Portal ističe da se to događa dok američka kompanija nastoji da proširi sferu uticaja van svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osnovnih proizvoda za društvene mreže.

Dodaje se kako naočare "za proširenu stvarnost" pod nazivom "Spectacles 3" nikada nisu dostigle širu prodaju, dok su drugi hardverski projekti, poput dronova za selfije, ukinuti ubrzo nakon lansiranja. Čak i proizvodi lansirani u okviru "Snepčeta" nisu uspeli da rastu tempom koji je Snep očekivao.

Kompanija se, u međuvremenu, poslednjih godina suočavala sa istim izazovima kao i druge tehnološke i medijske kompanije, pre svega onima u vezi sa smanjenjem tržišta oglasa.

Verdž je naveo da je prihod kompanije porastao u trećem kvartalu 2023. godine, ali da je to došlo nakon dva kvartala pada. Snep bi sutra trebalo da objavi svoje finansijsko stanje u četvrtom kvartalu 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.