Smanjenje poreza olakšanje za privredu

Izvor: Beta, 01.Maj.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjenje poreza olakšanje za privredu

BEOGRAD, 1. maja 2010. (Beta) - Saradnik Instituta za tržišsna istraživanja (IZIT) Saša Djogović izjavio je da bi smanjenje poreza na plate bilo olakšanje za privredu, ali da ne očekuje povećanje zarada radnika.

"Ne očekujem povećanje zarada, jer će najveći deo ići na vraćanje dugova preduzeća i obezbedjvanje tekućeg poslovanja", izjavio je Djogović agenciji Beta. On je ocenio da smanjenje poreza neće uticati na privlačenje investicija, jer su za to potrebne suzbijanje korupcije, saobraćajna i energetska infrastruktura, industrijski parkovi.

"Mi krećemo od dodatnih elemenata (smanjenja poreza), a nisu stvoreni glavni uslovi", rekao je Djogović. On je naveo da se, zbog smanjenja poreza na plate, može očekivati povećanje poreza na dodatu vrednost (PDV) ili povećanje poreskih stopa na proizvode za koje je sada PDV manji.

Djogović je rekao da nema saglasnosti u Vladi o poreskoj reformi i da se ne zna ni kada će te reforme biti, niti njen pravac, a da su dosadašsnje najave "samo probni baloni". Ministar ekonomije Mladjan Dinkić je izjavio u petak da se planira da se od jeseni u Srbiji smanji porez na plate sa 12 na 10 odsto i da će biti povećan i neoporezivi deo plate.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đogović: Smanjenje poreza olakšanje za privredu

Izvor: EMportal, 01.Maj.2010

Saradnik Instituta za tržišna istraživanja (IZIT) Saša Đogović izjavio je da bi smanjenje poreza na plate bilo olakšanje za privredu, ali da ne očekuje povećanje zarada radnika.

Nastavak na EMportal...

Đogović: Manji porezi bez efekta

Izvor: B92, 02.Maj.2010, 04:00

Beograd -- Smanjenje poreza na plate bilo bi olakšanje privredi, kaže saradnik Instituta za tržišna istraživanja (IZIT) Saša Đogović ali dodaje da ne očekuje rast zarada..."Ne očekujem povećanje zarada, jer će najveći deo ići na vraćanje dugova preduzeća i obezbeđivanje tekućeg poslovanja",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.