Slovenci prodaju vazduh - lekoviti

Izvor: B92, 20.Jun.2014, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenci prodaju vazduh - lekoviti

Ljubljana -- Pčelari iz Slovenije započeli su novu vrstu komercijalizacije pčelarstva.

Naime, pored prodaje meda i sličnih proizvoda, komercijalizaija pčelarstva podrazumeva masažu medom, časove iz pčelarstva, ali i "api komore" u kojima turisti udišu vazduh iz košnica.

"Api komore" su drvene kućice u kojima turisti sede i udišu lekoviti vazduh iz košnica. Iako se čini besmisleno, to nije tako, tvrde pčelari.

Lekovita svojstva vazduha iz košnice su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << višestruka, a uz pomoć ove terapije moguće je lečiti čak i teška oboljenja respiratornog sistema, prenosi bh. agencija Patria.

Kako navodi isti izvor, lekovitost vazduha iz košnica potvrdile su i neke naučne studije, koje su poslednjih godina rađene na mnogim univerzitetima u svetu.

Zidovi "api komora" napravljeni su od košnica sa pčelama. Unutrašnja strana košnice, koja je okrenuta prema prostoriji, otvorena je i pregrađena samo tankom mrežom kako pčele ne bi mogle da izađu iz košnice.

Boravak u jednoj ovakvoj "api komori" slovenački pčelari naplaćuju u zavisnosti od dužine boravka, za pola sata do 45 minuta, najčešće treba izdvojiti oko 10 evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.