Sloga: Jura ne dozvoljava osnivanje sindikata

Izvor: B92, 25.Avg.2016, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sloga: Jura ne dozvoljava osnivanje sindikata

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštili su da je potvrđeno da južnokorejska kompanija Jura koja posluje u Srbiji ne dozvoljava osnivanje sindikata.

Kako navode predstavnici sindikata u saopštenju, imenovanom zastupniku i sindikalnom predstavniku u toj kompaniji otkazan je Ugovor o radu.

Dodaje se da je danas održan sastanak sa direktorom Agencije za mirno rešavanje radnih sporova u Beogradu i sa predstavnikom Ministarstva rada, ali da se predstavnici kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jura nisu odazvali.

U saopštenju se ističe da je kompanija Jura današnjim danom "sama sebe označila kao nesavesnog poslodavca i potvrdila tvrdnje da je sinonim nepoželjnog stranog investitora u Srbiji koji krši prava radnika i protiv kojeg će se u narednom periodu boriti mnogo borbenije".

Sindikat "Sloga" je za sledeću nedelju najavio sastanak Glavnog odbora sindikata na kojem će biti doneta strategija dalje borbe, koja uključuje "organizovanje opšteg bunta, uz podršku gradjana, sindikata i organizacija koje se protive izrabljivanju i šikani srpskog radnika".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.