Slabljenje dinara ne utiče na poslovanje Petrohemije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2010, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slabljenje dinara ne utiče na poslovanje "Petrohemije"

PANČEVO - Generalni direktor "Petrohemije" Saša Pavlov izjavio je danas Tanjugu da pad vrednosti dinara ne utiče mnogo na poslovanje te kompanije, koja 80 odsto svojih proizvoda izvozi na strano tržište, jer se platni promet te kompanije odvija u evrima.

"Mi ne trpimo mnogo zbog čestih promena na relaciji dinar-evro, a i onih 20 odsto proizvoda koje prodajemo na domaćem tržištu vezujemo ugovorom za evro," rekao je Pavlov i naglasio da je na taj način obezbeđeno da se, ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dođe do promene kursa u nekom procentu, shodno tome menja i ugovorena cena "Petrohemijinih" proizvoda.

On je napomenuo da je "Petrohemija", zbog toga dosta otporna na česte promene vrednosti dinara i objasnio da na poslovanje "Petrohemije" više utiče odnos evro-dolar, jer ta kompanija osnovni proizvod nabavlja u dolarima, a osnovni proizvod prodaje u evrima.

Pavlov je rekao da ne očekuje povećanje cene proizvoda tog preduzeća zbog pada vrednosti dinara, istakavši da ta kompanija trguje berzanskom robom, koja se na berzi kotira u evrima, a isto tako se i na domaćem tržištu cenu robe vezuje za vrednost evra.

On je istakao da ne očekuje nikakve pomake ni na bolje ni na gore, zbog pada vrednosti dinara i dodao da se cena "Petrohemijinih" proizvoda menja u skladu sa promenama cena na berzi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.