Slabija sezona na Budvanskoj rivijeri

Izvor: S media, 07.Jul.2009, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slabija sezona na Budvanskoj rivijeri

Na Budvanskoj rivijeri trenutno boravi ukupno 25.498 registrovanih gostiju, 12 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, pokazuju zvanični podaci.

Lošija poseta gostiju delimično je posledica višednevnih kiša i uglavnom loših vremenskih prilika na samom početku glavne turističke sezone, koji je zabrinuo sve one koji se bave turizmom na ovom području, ali i nefleksibilnosti turističkih poslenika koji ne smanjuju cene, uprkos lošem startu.

Od ukupnog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << broja turista, 23.957 su inostrani gosti.

U hotelima boravi 11.696 gostiju, od kojih su 11.300 inostrani, što je četiri odsto manje nego prošle godine u ovo doba. U hotelima na području Budve, Bečića, Miločera, Svetog Stefana i Petrovca još uvek je prazno 6.000 kreveta.

Privatni smeštaj na Budvanskoj rivijeri je poluprazan - u njemu ukupno boravi 12.237 turista, od kojih su 11.085 inostrani.

Cene u ovoj vrsti smeštaja su, zavisno od kategorije sobe, od osam do 15 evra.

Odmarališta duž rivijere sunčanih plaža čak su za 79 odsto lošije posećena nego na početku jula prošle godine, dok u kampovima boravi svega 1.000 gostiju, ili 12 odsto manje nego u istom periodu lani.

Prema ocenama zabrinutih turističkih radnika na budvanskoj rivijeri, glavni faktori koji su uticali na slabiju posetu su ekonomska kriza i smanjena kupovna moć građana u Crnoj Gori i zemljama regiona, ali i neuobičajeno loše vremenske prilike za ovo doba godine.

I pored svih apela, međutim, cene u jednom broju hotela, restorana, u privatnom smeštaju, a posebno u trgovinama i na pijaci ostale su visoke, što je svakako takođe bio jedan od razloga odvraćanja gostiju da dođu i letuju na ovom području.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.