Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština akcionara NIS-a 10. februara

RIM - Ministar energetike i rudarstva Petar Škundrić izjavio je večeras Tanjugu da će sednica Skupštine akcionara Naftne industrije Srbije (NIS) biti održana u utorak, 10. februara.

Skupština akcionara NIS-a treba da izabere Upravni odbor od 11 ljudi, od kojih će šest biti iz "Gaspromnjefta", a pet iz NIS-a, rekao je Škundrić u intervjuu Tanjugu prošle nedelje.

"Time će biti stvoreni uslovi za početak kapitalnih ulaganja u NIS i u naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << četiri godine biće investirano oko 550 miliona evra", rekao je ministar energetike.

Ministar energetike Škundrić, koji boravi u poseti Rimu, izjavio je telefonom Tanjugu i da je Italija veoma zainteresovana za što brži završetak gasovoda "Južni tok", koji treba da prođe i kroz Srbiju, kao alternativnog pravca za snabdevanjem gasom iz Rusije, kao i za zajedničko učešće u izgradnji i korišćenje elektroenergetskih postrojenja u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Skupština akcionara NIS-a u utorak

Izvor: Mondo, 05.Feb.2009

Ministar energetike i rudarstva Petar Škundrić izjavio je da će sednica Skupštine akcionara Naftne industrije Srbije biti održana u utorak, 10. februara.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.