Izvor: Beta, 20.Nov.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skuplji mleko i mlečni proizvodi

BEOGRAD, 20. novembra 2010. (Beta) - Dugotrajno mleko Imleka od danas će biti skuplje za 1,8 dinara po litru, a mlečni proizvodi za oko tri dinara zbog povećanja otkupne cene mleka.

Imlek je poskupljenje obrazložio povećanjem otkupne cene najboljeg kvaliteta mleka sa 28,5 dinara na 32 dinara po litru, koju je dogovorio sa proizvodjačima.

Ta otkupna cena će se primenjivati do kraja 2010. godine, a u idućoj godini će biti utvrdjivana svaka tri meseca. Poslednjih nekoliko meseci u prodavnicima nema dovoljno mleka jer su proizvodjači smanjili isporuke, nezadovoljni otkupnom cenom i premijama koje dobijaju iz državne kase.

Vlada Srbije je rebalansom budžeta za 2010. godinu obezbedila dodatnih 650 miliona dinara za subvencije poljoprivredi, što će biti iskorišćeno za povećanje premije za mleko sa sadašnjih 1,5 dinara na tri dinara po litru.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skuplji mleko i mlečni proizvodi

Izvor: EMportal, 20.Nov.2010

Dugotrajno mleko Imleka od danas skuplje za 1,8 dinara po litru, a mlečni proizvodi za oko tri dinara.

Nastavak na EMportal...

Više cene, ali ne i više mleka

Izvor: B92, 20.Nov.2010

Beograd -- Poskupljenje mleka i mlečnih proizvoda ne znači i normalizaciju ponude na tržištu, kažu u kompaniji "Imlek"...Mleko i mlečni proizvodi kompanije "Imlek" od danas su skuplji...Dugotrajno mleko poskupelo je za 1,8 dinara, sveže za 2,5 do 3 dinara po litru, a nove cene dobili su i mlečni...

Nastavak na B92...

Imlek: Kriza ostaje i posle poskupljanja

Izvor: Blic, 21.Nov.2010, 00:10

Poskupljenje mleka i mlečnih proizvoda ne znači i normalizaciju ponude na tržištu, upozorili su danas u kompaniji Imlek...Direktor Imleka Slobodan Petrović je za B92 izjavio da poskupljenje neće dovesti do normalizacije ponude mleka na tržištu sve dok i država ne bude drastično povećala investicije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.