Skuplje putarine kasne celu godinu

Izvor: B92, 21.Maj.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skuplje putarine kasne celu godinu

Beograd -- Javno preduzeće Putevi Srbije nije uputilo Vladi Srbije novi zahtev za povećanje cene putarina, kazali su u tom preduzeću.

Kako su naveli u Putevima Srbije, poslednji zahtev za povećanje cena putarina za 11 odsto upućen je u maju prošle godine, ali taj zahtev do sada nije odobren.

Prema tom zahtevu Puteva Srbije iz maja prošle godine, nova cena putarina za automobile od Beograda do Niša bila bi veća za 80 dinara i bila bi 810 dinara, a putarina od Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Novog Sada poskupela bi za 15 dinara na 265 dinara.

U Javnom preduzeću Putevi Srbije nisu mogli da navedu da li će i kada uputiti novi zahtev za poskupljenje putarina.

Poslednje poskupljenje putarina u Srbiji bilo je u februaru 2008. godine.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić usprotivio se juče povećanju cena putarina ističući da to ne bi bitno poboljšalo stanje puteva. On je podsetio da je Vlada Srbije već dva puta odbila poskupljenje putarina.

Generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak kazao je početkom sedmice da bi putarine trebalo da poskupe za 11 odsto od 1. jula.

Poskupljenju putarina usprotivila su se udruženja autoprevoznika i potrošača uz obrazloženje da su cene za korišćenje autoputa u Srbiji već previsoke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.