Škundrić: Realno je da gas poskupi

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 01.Okt.2010, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škundrić: Realno je da gas poskupi

Beograd -- Ministar energetike Petar Škundrić izjavio je da će Vlada u narednih nekoliko dana doneti odluku hoće li i koliko poskupeti gas.

"Realno je da gas poskupi", kazao je on na prvoj proslavi Dana radnika naftne i gasne privrede Srbije.

Škundrić je naveo da Vlada Srbije razmatra sistem mera koji se odnose na snabdevanje energentima svih korisnika, posebno daljinskih sistema grejanja i da će odluka hoće li biti povećanja cena biti doneta na osnovu analize >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je urađena.

Prema njegovim rečima, pri donošenju odluke vodiće se računa o disparitetu kursa dolara i dinara i biće pronađeno najbolje rešenje sa stanovišta makroekonomske stabilnosti i platežne moći građana.

"Sve potrebne pripreme za grejnu sezonu su obavljene, ima dovoljno energenata i merama će biti obezbeđena likvidnost svih u sistemu i grejanje svih građana u Srbiji", kazao je ministar energetike.

Ministarstvo energetike, istakao je Škundrić, pomoći će i da se reše eventualna sporna pitanja oko nabavke mazuta za toplane u Srbiji.

Škundrić je kazao i da će odluku o tome hoće li biti poskupljenja grejanja doneti Vlada, odnosno lokalne samouprave u čijoj nadležnosti su toplane.

Ministar energetike Srbije Petar Škudrić ocenio je i da bi moglo da bude problema u elektroenergetskom sistemu ako veliki broj građana pređe na grejanje strujom, ali da prema planiranim bilansima elektroenegetski sistem Srbije spremno ulazi u grejnu sezonu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.