Škundrić: Nema poskupljenja struje

Izvor: B92, Tanjug, 26.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škundrić: Nema poskupljenja struje

Beograd -- Petar Škundrić je izjavio da nema uslova za poskupljenje struje dok se ne "podigne privreda" Srbije i ne ostvari pozitivna stopa proizvodnje.

Ministar rudarstva i energetike Srbije je rekao da "tek kada se podigne privreda i kada krenemo pozitivnom stopom proizvodnje biće uslova za povećanje cena električne energije", i naveo "da do tada nema poskupljenja".

Škundrić je rekao i da je zamrzavanje cene struje ušlo u paket aranžman Srbije sa Međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << monetarnim fondom da bi se zaustavio

negativan trend industrijske proizvodnje.

Ministar rudarstva i energetike Srbije je rekao i da će narednog meseca biti urađene analize cene gasa, jer "postoje uslovi" za njihovo sniženje.

Naveo je i da Srbijagas ima "značajne gubitke zbog prošlogodišnjih kursnih razlika i da "postoje objektivni razlozi da cena gasa još jedno vreme ostane na istom nivou".

Na pitanje o eventualnom poskupljenju goriva za 2,5 odsto zbog zahteva ruskog dela menadžmenta Naftne industrije Srbije, Škundrić je rekao da Vlada Srbije ne treba da odlučuje o ceni prerade nafte u derivate, jer država Srbija više nije većinski vlasnik NIS-a.

On je kazao i da bi u narednih godinu i po dana trebalo da se pripremimo za otvaranje tržišta naftnih derivata.

"Sam NIS će morati da utvrđuje i ugovara cenu prerade s kompanijama koje uslužno rade preradu u rafinerijama u Pančevu i Novom Sadu", rekao je Škundrić.

Na pitanje kako će se formirati cena benzina, Škundrić je rekao da će Ministarstvo rudarstva i energetike i dalje određivati samo maksimalne cene, kao i da će se one menjati zavisno od cene nafte na svetskom tržištu i kursa dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema poskupljenja struje

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2009

Ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić izjavio je da nema uslova za poskupljenje struje dok se ne "podigne privreda" Srbije i ne ostvari pozitivna stopa proizvodnje.

Nastavak na Radio 021...

Škundrić: Nema poskupljenja struje

Izvor: RTV Pink, 26.Maj.2009

Postoje uslovi za sniženje cena gasa. . . Ministar rudarstva i energetike. Srbije Petar Škundrić izjavio je da nema uslova za poskupljenje. struje dok se ne podigne privreda Srbije i ne ostvari pozitivna. stopa proizvodnje. .

Nastavak na RTV Pink...

Škundrić: Nema poskupljenja struje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2009

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić izjavio je da nema uslova za poskupljenje struje dok se ne "podigne privreda" Srbije i ne ostvari pozitivna stopa proizvodnje..."Tek kada se podigne privreda i kada krenemo pozitivnom stopom proizvodnje biće uslova za povećanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nema uslova za poskupljenje struje

Izvor: Capital.ba, 26.Maj.2009

BEOGRAD,  Uslova za poskupljenja struje biće tek kada se podigne privreda Srbije i kada krenemo pozitivnom stopom proizvodnje, kaže Petar Škundrić.Do tada nema poskupljenja, rekao je Škundrić, ministar energetike i rudarstva. On je izjavio da je 'zamrzavanje' cijene struje ušlo u paket-aranažman...

Nastavak na Capital.ba...

Struja i gas neće poskupeti

Izvor: AutoBrief.com, 26.Maj.2009

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić je izjavio da struja i gas neće poskupeti u narednom periodu. Dok god privreda značajnije ne oživi i dok ne dođemo u ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Moguća saradnja Slovačke i Srbije u energetici

Izvor: Capital.ba, 27.Maj.2009, 08:37

BRATISLAVA, Ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić izjavio je juče u Bratislavi da postoji mogućnost za pokretanje zajedničkih projekata Srbije i Slovačke u korišćenju obnovljivih izvora energije. 'Slovački partneri su raspoloženi da pravimo zajedničke projekte i preduzeća...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.