Škundrić: NIS bi mogao da vadi naftu u Iraku

Izvor: Blic, 04.Jan.2011, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škundrić: NIS bi mogao da vadi naftu u Iraku

Naftna industrija Srbije (NIS) ima mogućnost da proširi posao oko istraživanja i eksploatacije nafte u regionu i Iraku ,rekao je ministar energetike Srbije i predsednik Skupštine akcionara NIS-a Petar Škundrić.

On kaže da NIS sada ima nalazišta nafte u Srbiji i Angoli, a da postoji mogućnost da se posebni aranžmani naprave u Rumuniji, nekim bivšim republikama Sovjetskog saveza i Iraku.

Škundrić kaže da je Irak ponudio ozbiljnu saradnju Srbiji i srpskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kompanijama u oblasti energetike uključujući sektor nafte i gasa i naglasio da je o tome ima ozbiljne razgovore sa iračkim abasadorom u Beogradu Falahom Abdulsadom.

- Radi se i mogućnostima istraživanja i sticanja prava eksploatacije nafte - naglasio je Škundrić.

Srpski ministar enegetike kaže da slične ponude postoje i iz nekoliko drugih zemalja.

- Verovatno ću zajedno sa predstavnicima naftne indsutrije u februaru 2011. godine putovati u Teheran, gde ćemo razgovarati o sličnim mogućnostima - naglašava Škundrić i dodaje da je NIS povećao investicije u istraživanju i

eksploataciji nalazišta nafte.

Škundrić je naveo da su u 2010. godini završeni građevnski radovi za modernizaciju Rafinerije nafte u Pančevu i da bi u toku 2011. trebalo da se izvrši montaža opreme za hidrokreking i fabrika za proizvodnju vodonika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.