Skot: Nepravedan tretman robe iz SAD u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Nepravedan tretman robe iz SAD u Srbiji

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je danas da u Srbiji postoji nepravedan tretman američke robe.

Na skupu "Održivi oporavak na Balkanu - Srbija u vodećoj ulozi" Skot je rekao da Srbija ima više trgovinskih partnera, kao što su EU, Kina Rusija i SAD, ali da je "teško je reći da Srbija ravnomerno tretira sve partnere".

Skot je rekao da se na američku robu u Srbiji plaćaju veće carinske tarife nego u obrnutom smeru i upitao da li je fer da cele kategorije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << američkih poljoprivrednih proizvoda nemaju pristup srpskom tržištu iz bezbednosnih razloga.

Govoreći o trgovinskim odnosima SAD i Evropske unije Skot je rekao da su u EU više carine nego u SAD i da su one četiri puta večć kada je u pitanju uvoz automobila.

SAD i predsednik Donald Tramp su i dalje posvećeni slobodnoj trgovini, ali ona mora biti pravedna i recipriočna, rekao je Skot i dodao da SAD više neće biti iskorišćavane.

Skot je dodao je Tramp jedinstven zbog spremnosti da promeni konvencionalni način razmišljanja.

"Ovo što se dešava (u trgovini u svetu) nije pravedno prema američikim radnicima, ali to ne znači da smo odustali od slobodne trgovine", rekao je Skot.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.