Skok indeks na Vol stritu posle velikih gubitaka

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2018, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skok indeks na Vol stritu posle velikih gubitaka

Indeksi na Vol stritu skočili su danas na početku trgovanja, posle velikih gubitaka prethodnih dana.

Rast na Njujorškoj berzi usledio je posle blagog oporavka i na drugim svetskim tržištima.

Velike tehnološkle kompanije, kao i kompanije potrošne robe koje su pretrpele najveće gubitke ove nedelje, na početku trgovanja zabeležile su solidan rast. Rastu su doprineli i izveštaji o zaradama banaka.

Indeks Dau Džons je u plusu 1,4 odsto, Standard end >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Pur 500 od 1,4 odsto, a Nasdak 2,4 odsto. Prethodna dva dana Dau Džons i Standard end Pur 500 su izgubili više od pet odsto svoje vrednosti.

Banka Sitigrup (Citigroup) saopštila je da je njene profit u trećem kvartalu porastao 12 odsto u odnosu na prethodnu godinu, pošto je smanjila troškove i imala veću zaradu sa smanjenjem poreza. Profit Sitigrupe je bio 1,74 dolara po akciji, dok su anlitičari predviđali 1,68 odsto, preneo je AP.

Banka Vels Fargo (Wells Fargo) takođe je imala veću zaradu, mada je povećanje manje nego što su očekivali analitičari. U trećem tromesečju je imala zaradu od šest milijardi dolara, naspram 4,5 milijarde dolara prošle godine kada je morala da odvoji milijardu dolara za pravne troškove povezane s poslovanjem s hipotekama pre finansijske krize. Po akciji je zarada bila 1,13 dolara, dok su analitičari očekivali 1,17 dolara.

Oporavak na berzama na istoku i u Evropi usledio je posle solidnog izveštaja o kineskom izvozu i uvozu, kao i navoda da je Bela kuća obavestila zvaničnike u Pekingu da želi da sastanak predsednika dve zemlje na predstojećem samitu G20 u Buenos Ajresu, što bi moglo dovesti smanjenju trgovinskih tenzija.

Uprkos taksama, kineski suficit u trgovini sa SAD porastao je u septembru na rekordnih 34,1 milijardu dolara, što je skok od 13 odsto u odnosu na pre godinu dana, pokazuju podaci s carine.

Kineski izvoz u SAD porastao je na 46,7 milijardi dolara, mada je septembarsko povećanje manje nego u avgustu. I uvoz robe iz SAD je porastao, ali, takođe, uz manji rast nego ranije. Sveukupno u trgovini Kine sa svetom, u porastu su i izvoz i uvoz.

Japanski Nikei 225, koji je juče pao skoro četiri odsto, danas je porastao 0,5 odsto. Hongkonški Hang Seng porastao je 1,8 odsto, dok je Šangajski kompozitni indeks završio u plusu 0,9 odsto, pošto je dan pre izgubio 5,2 odsto svoje vrednosti.

Evropski indeksi, koji su pretrpeli manje gubitke nego azijski i američki prethodnih dana, takođe rastu. Nemački DAX, francuski CAC 40 i britanski FTSE 100  u plusu od oko 0,4 odsto.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.