Skočio izvoz švajcarskih satova

Izvor: Capital.ba, 21.Nov.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skočio izvoz švajcarskih satova

BERN, Poslije septembarskog oporavka, izvoz satova iz Švajcarske nastavio je rast u oktobru, i to po stopi od 5,2 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, čime je vrijednost izvoza dostigla 2,3 milijarde franaka, saopštilo je lokalno Udruženje industrije satova. Švajcarska je u posmatranom mjesecu izvezla 2,8 miliona ručnih satova, što je 4,5 odsto više nego u oktobru 2013, navodi se u saopštenju koje prenosi švajcarski list 20 minit. Od početka godine do kraja oktobra, izvoz ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << branše bijeleži rast od 3,1 odsto u odnosu na 10 mjeseci prošle godine, i ukupna vrijednost izvoza bila je 18,4 milijarde franaka. Međutim, kako se navodi, skoro četvrtina glavnih tržišta za švajcarske satove (od ukupno njih 30) imalo je pad prodaje. U Kini je prodaja švajcarskih satova u oktobru opala 8,6 odsto u odnosu na isti mjesec 2013, što je sedmi mjesečni pad u toku ove godine. Jedino je u ljetnjim mjesecima prodaja bila u porastu, prenose agencije.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Uvoz u oktobru rekordnih 780 miliona evra

Izvor: Capital.ba, 21.Nov.2014

SARAJEVO, Bosanskohercegovački uvoz u oktobru od 1,53 milijarde KM (780 miliona evra), najveći je mjesečni uvoz ostvaren u ovoj godini, podaci su Agencije za statistiku BiH. U odnosu na isti mjesec 2013, uvoz je povećan čak 7,5 odsto. Istovremeno, izvoz iz BiH u oktobru iznosio je 791,1 milion KM,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.