Izvor: B92, 21.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sklopljen ugovor o izvozu oružja

Beograd -- Ministarstvo odbrane i odbrambena industrija Srbije sklopili višemilionski ugovor o izvozu oružja Iraku, prenosi agencija AP.

Agencija Asošijeted pres navodi da je ugovor o prodaji naoružanja i vojne opreme iračkoj armiji vredan 230 miliona američkih dolara. Detalji ugovora nisu navedeni, ali se pretpostavlja da će Srbija Iraku prodati automatske puške i puškomitraljeze, protivtenkovske rakete, municiju i eksploziv.

Irački ministar odbrane Abdul >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kadir al-Obaidi posetio je Beograd u septembru i novembru kako bi sa srpskim zvaničnicima razgovarao o unapređenju vojne saradnje dve zemlje.

To je bila prva poseta jednog iračkog zvaničnika od pada režima Sadama Huseina koji je održavao bliske vojne veze sa bivšom Jugoslavijom.

Jugoslovenske građevinske firme učestvovale su u gradnji iračke vojne infrastrukture poput vazduhoplovnih baza i podzemnih komandnih centara sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.