Skandinavski vojnici u srpskim čizmama

Izvor: RTS, 12.Jul.2018, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandinavski vojnici u srpskim čizmama

Kompanija "Tigar" iz Pirota počela je proizvodnju obuće za finsku i švedsku armiju, navodi se u saopštenju tog preduzeća.
U pirotskoj fabrici obuće planirana proizvodnja za finsku armiju je 15.000 pari specijalne, letnje i zimske obuće u vrednosti od oko 660.000 evra (za 2018/2020. godinu), a očekuje se da će u sledećoj godini u čizmama "kairo", istog brenda proizvedenog u "Tigrovoj" fabrici, koračati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i švedska armija, a vrednost ovog posla je 220.000 evra.

Prema rečima generalnog direktora kompanije "Tigar" Vladimira Ilića, radi se o zahtevnom tenderu čija specifikacija traži da obuća mora biti otporna na hemijske agense, visoke temperature, da štiti noge od RHB kontaminacije, termalnog impulsa nuklearne eksplozije i od kapi goruće napalm smeše.
Inače, 600 radnika "Tigrove" fabrike u Pirotu već pravi obuću za vatrogasce u Hongkongu, za radnike na naftnim platformama u Kanadi, lovce.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U srpskim čizmama koračaće skandinavski vojnici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2018

Srpska kompanija Tigar iz Pirota počela je proizvodnju obuće za finsku i švedsku armiju, navodi se u saopštenju ovog preduzeća...U pirotskoj fabrici obuće, planirana proizvodnja za finsku armiju je 15.000 pari specijalne, letnje i zimske obuće u vrednosti od oko 660.000 evra (za 2018/2020 godinu),...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.