Situacija na tržištu nafte biće uravnotežena

Izvor: Vostok.rs, 31.Jul.2015, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Situacija na tržištu nafte biće uravnotežena

31.07.2015. -

 Prema rečima Aleksandra Novaka, tražnja za naftom u svetu 2015. godine povećaće se za 1,2—1,3 miliona barela dnevno i rasti za 7—11 odsto do 2020. godine.

Situacija na tržištu nafte može postati više uravnotežena, kaže se u zajedničkoj izjavi Ministarstva energetike Rusije i OPEK-a.

Prema rečima šefa Ministarstva energetike Rusije Aleksandra Novaka, potražnja za naftom u svetu u 2015. godini povećaće se i rasti od 7—11 odsto do >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << 2020. godine.

„Očekujemo da će se opšta tražnja u 2015. godini povećati za 1,2—1,3 milion barela dnevno“, rekao je Novak. Prema mišljenju ministra, rast potražnje se očekuje i nakon 2020. godine.

Sa svoje strane, šef OPEK-a Abdel el Badri smatra da cene nafte više neće padati.

„Ne, cene na naftu neće padati, jer potražnja za naftom raste. Ona raste u drugoj polovini 2015. godine i nastaviće da raste u 2016. godini“, rekao je novinarima.

Abdel el Badri je naveo da OPEK nije dobio zahteve za sazivanje vanredne sednice.

„Nisam dobio nikakve zahteve za sazivanje vanredne sednice. Planiramo da održimo sednicu u decembru“, rekao je šef organizacije.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.