Izvor: B92, 22.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikalci dali rok vlastima za rešavanje problema

Kragujevac -- Predstavnici 20 sindikata kragujevačkih predužeća u petak su dali rok nadležnim u Kragujevcu da do utorka u šest časova reše probleme radnika fabrike hrane "Crvena zvezda" u stečaju i "PKB-a" ili će u suprotnom organizvati proteste ispred gradske skupštine. "Ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni napravićemo kamp, podići šatore, doneti stolove i stolice i živeti ispred skupštine grada, kako bi nadležni mogli da nas vide", rekao je predsednik sindikata metalaca za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centralnu Srbiju Aleksandar Beljaković.

Predstavnik radnika Robnih kuća "Beograd" u Kragujevcu, koji već treći put štrajkuju glađu, zato što nadležni i pored obećanja nisu ispunili njihove zahteve, Vladan Simović tražio je da predstavnici lokalne samouprave sazovu sednicu skupštine grada na temu "Aktuelni problemi u privredi Kragujevca". "Puštaju nam razne afere, šećerna, Kolesar i Janjušević, kako bi prikrili da ljudi nemaju od čega da žive", rekao je Simović dodajući da je krajnje vreme da nadležni iz lokalne samouprave nešto urade ili da odu. Sindikat fabrike "Zastava-namenski proizvodi" pružio je podršku kolegama ta tri preduzeća.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.