Šib: Nemačka preko KFV pomaže sa dodatnih 5 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2020, 21:55

Šib: Nemačka preko KFV pomaže sa dodatnih 5 miliona evra

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da će Vlada Nemačke, preko Nemačke razvojne banke (KFV), obezbediti manjim i srednjim preduzećima u Srbiji dodatne bankovne garancije, u visini od pet miliona evra.

To će, kako je objasnio za Newsmax program, biti omogućeno na način da domaće banke mogu kreditirati firme.

"Ovih pet miliona evra daće impuls u pogledu finansijskih sredstava", kazao je Šib.

On je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beograda i Prištine nakon godinu i po dana, te naveo da se nada konstruktivnoj atmosferi u duhu pomirenja.

Šib nije mogao da precizira da li će razgovori koji počinju sutra u Briselu biti "uvod u finale", rekavši kako je do moderatora Miroslava Lajčaka da odredi tempo, ali je naglasio da rezultat i cilj tih razgovora treba da bude sveobuhvatni pravno obavezujući sporazum, koji bi, kako kaže, doneo stabilnost regionu.

"Svim akterima želim sve najbolje. Do moderatora je da odredi tempo, podsećam na njegovu izjavu da razgovori ne treba da traju godinama nego nekoliko meseci", istakao je nemački ambasador.

On je dodao da pre pristupanja u Evropsku uniju mora da se reši pitanje Kosova.

"Imamo predstavu na koji način se ono može rešiti. Rešenje mora biti primenjivo u praksi, ali ne želimo da propišemo model (dvema stranama)", naveo je Šib.

Povodom izazova sa kojima se suočava Vlada Srbije u pogledu suzbijanja posledica pandemije virusa korona, Šib je napomenuo da je u pitanju globalni fenomen i da je svuda teško.

"I za vreme krize je bilo rasprava u Nemačkoj, kako pružiti dovoljno zdravstvene zaštite ali i kako obezbediti temeljne slobode i prava. Potreban je stalni dijalog o merama sa širokim krugom u javnosti, što je zahtevan proces", kazao je Šib i dodao da EU pruža podršku kako bi Srbija uspešno upravljala krizom.

"Želim puno uspeha Vladi Srbije", rekao je nemački ambasador.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DODATNA POMOĆ ZA MALA I SREDNJA PREDUZEĆA Nemačka banka daje garancije od 5 miliona evra

Izvor: Blic, 16.Jul.2020, 08:25

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da će vlada ove zemlje, preko Nemačke razvojne banke (KfW), obezbediti manjim i srednjim preduzećima u Srbiji dodatne bankovne garancije, u visini od pet miliona evra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.