Šestoro uhapšenih zbog malverzacija u Podravki

Izvor: S media, 21.Okt.2009, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestoro uhapšenih zbog malverzacija u "Podravki"

Šestorica ljudi, među kojima bivši i sadašnji predsednik Uprave "Podravke" Darko Marinac i Zdravko Šestak, uhapšeni su zbog sumnje da su umešani u malverzacije sa akcijama te koprivničke kompanije, čime su oštetili "Podravku" za oko 35 miliona evra, saopštila je danas hrvatska policija.

Direktor policije Krunoslav Borovec potvrdio je da su šestorica osumnjičenih privedena u policiju, ali nije želeo da otkrije njihov identitet.

Hrvatski mediji su izvestili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da su, pored Marinca i Šestaka, uhapšeni i članovi Uprave "Podravke" Saša Romac i Josip Pavlović, kao i direktor i suvlasnik varaždinske "Fima grupe" Milan Horvat i direktor splitskog preduzeća SMS Srđan Mladinić.

Kako je prenela agencija Hina, neslužbeno se saznaje da su četvorica vodećih ljudi "Podravke" osumnjičeni da su finansijskim transakcijama kompanijinih sredstava, preko "Fima grupe" i SMS od 2006. godine, hteli da steknu vlasništvo nad deonicama "Podravke" .

Mediji nagađaju da su nezakonitim poslovanjem oštetili "Podravku" za oko 35 miliona evra.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.