Šest miliona putnika na beogradskom aerodromu

Izvor: RTS, 20.Jan.2020, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest miliona putnika na beogradskom aerodromu

Na aerodromu "Nikola Tesla" je u 2019. bilo 9,2 odsto više putnika nego prethodne godine, a u četvrtom tromesečju broj putnika je porastao za 15,6 procenata, navodi se u izveštaju kompanije "Vansi".
Na aerodromu "Nikola Tesla" broj putnika dostigao je šest miliona, saopštila je kompanija "Vansi", koja je preuzela upravljanje aerodromom prošle godine.

Na ovakav rezultat uticalo je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i otvaranje 13 novih međunarodnih linija, navodi kompanija.
Beogradski aerodrom je jedan od nekoliko pod upravom "Vansija" na kojima je u 2019. godini ostvaren rekordan broj putnika.
Među razvojnim projektima kompanije "Vansi" u 2020. godini je i proširenje i renoviranje aerodroma u Beogradu, budućeg čvorišta u istočnoj Evropi, navodi se u saopštenju.
"Vansi erports", drugi po veličini aerodromski operater na svetu, u 2019. godini opslužio je 255 miliona putnika, što predstavlja povećanje od 5,7 odsto.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.