Sejdiu sa delegacijom Svetske banke

Izvor: S media, 04.Sep.2009, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sejdiu sa delegacijom Svetske banke

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu izjavio je danas da Kosovo garantuju punu sigurnost za strane investicije.

"Imamo dobro zakonodavstvo, evropskih standarda koje nudi punu sigurnost za strane investicije i maksimalne garancije za one koji žele da ulože na Kosovu", rekao je Sejdiu na sastanku sa delegacijom Svetske banke koju je predvodila Julijana Ojegun, direktor jednog od sektora te banke u Vašingtonu.

Sejdiu je istakao da se Kosovo suočava sa sa mnogobrojnim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izazovima, ali da ima jasno utvrdjene prioritete - energetika, agrokultura, obrazovanje i zdravstvo.

Na sastanku se, kako je saopšteno iz kabineta predsednika Kosova, razgovaralo o zajedničkim prioritetima i mogućnostima produbljivanja saradnje izmedju Svetske banke i institucja Kosova.

Julijana Ojegun je pružila garancije predsedniku Sejdiuu da će Svetska banka i dalje podržavati Kosovo i istakla da kosovske institucije treba odlučno da rade na stvaranju bolje budučnosti za gradjane, kaže se u saopštenju.

Na sastanku je visoko ocenjen početak izgradnje autoputa Morina- Merdare, koji treba da počne da se gradi u novembru ove godine, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.