Šef im davao picu i sok kao platu

Izvor: B92, 10.Jun.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef im davao picu i sok kao platu

Melburn -- Vlasnik jedne picerije u Melburnu kažnjen je sa preko 330.000 dolara zbog toga što je, mahom maloletne, radnike plaćao u naturi - picama i bezalkoholnim pićima.

Rubi Čand, vlasnik dve picerije "La porčeta", za period od tri godine duguje konobarima, kuvarima i pomoćnicima u kuhinji, od kojih su neki stari svega 13 godina, ukupno 258.000 australijskih dolara, naveo je sudija australijskog federalnog suda Džon O'Salivan.

Australijski ombudsman je, nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je primio žalbe na Čanda, pokrenuo istragu koja je pokazala da vlasnik picerije nije isplaćivao punu platu za 111 radnika u periodu od jula 2009. do februara 2012, pišu danas australijski mediji.

Čand je svojim zaposlenima davao platu manju od minimalne propisane, zabranjivao im godišnje odmore i imao velike propuste u knjigovodstvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.