Šef Hestila: Uložićemo 120 mil $ u Železaru

Izvor: B92, 14.Dec.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef Hestila: Uložićemo 120 mil $ u Železaru

Grupacija "Hestil" će investirati 120 miliona dolara u 2017. godini u Železaru Smederevo, izjavio je predsednik te grupacije Ju Jong

"Hestil će investirati 120 miliona dolara direktno u obnovu i nabavku opreme i tehnologije, kako bismo još više unapredili rad", najavio je Jong i istakao da je u prethodnih šest meseci u pogonima "Hestila" boravilo oko 200 stručnjaka i tehničara koji su znatno unapredili proizvodnju.

Jong, koji je obišao Železaru i razgovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa rukovodstvom i zaposlenima, preneo je danas ministru da je zadovoljan dosadašnjim radom, kao i planom za narednu godinu, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Ministar Goran Knežević je naglasio da je ta investicija oživela čitav jedan kraj Srbije, dala mu zamajac da još bolje posluje, što je, po njegovim rečima, doprinelo da se Srbija može pohvaliti odličnim makroekonskim rezultatima, na koje su ukazale i najznačajnije međunarodne institucije.

"Srbija je stabilna zemlla sa jasnim planom kako dal?e", istakao je Knežević, naglašavajući istovremeno da takvu situaciju moraju iskoristiti investitori jer su stvoreni preduslovi za te projekte i u slobodnim zonama.

Železaru u Smederevu je u julu ove godine kupila kineska kompanija "Hestil".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.