Savić očekuje pozitivan odgovor Borda direktora MMF-a

Izvor: Blic, 23.Feb.2015, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić očekuje pozitivan odgovor Borda direktora MMF-a

Predsednik Saveta guvernera Narodne banke Srbije Nebojša Savić izjavio je da očekuje da će Srbija dobiti pozitivan odgovor od Borda direktora MMF-a, koji danas u Vašingtonu odlučuje o novom aranžmanu i da bi to bio dobar signal svima da je Srbija na dobrom reformskom putu.

Savić je, u jutarnjem Dnevniku RTS-a, podsetio da je misija MMF-a pre tri meseca boravila u Beogradu i dala "zeleno svetlo" za novi aranžman.

- Na Bordu je danas da proceni da li dobijamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << aranžman. Očekujemo pozitivnu odluku" - ističe Savić.

Prema njegovim rečima, odobravanje aranžmana sa MMF-om bio bi dobar signal svima, i domaćim i stranim investitorima, da je Srbija na dobrom reformskom putu.

- Saglasnot MMF-a sa onim što se radi na reformama je u ovom trenutku snažan signal da ono što se dešava ide u dobrom pravcu - navodi predsednik Saveta guvernera NBS.

Savić podseća da je Evropska centralna banka "olabavila" svoju politiku i da će odobriti odredjenu količinu novca, koja će moći da bude usmerena Srbiji ako percepcija stanja u zemlji bude dobra.

Predsednik Saveta guvernera NBS podseća da su prve reforme izvršene kada su prošle godine promenjeni Zakon o radu i Zakon o privatizaciji, a drugi paket reformi kada se počelo sa procesom fiskalnog prilagođavanja.

- Ovo je "zeleno svetlo" za ono što je uradjeno. I garancija onoga što je ključno za nas - fiskalne strategije koju treba spovesti i reforme javnih preduzeća, za šta će i Svetska banka dati podršku - ističe Savić.

Kako kaže, "zeleno svetlo" će značiti i mogućnost priliva sredstava koja su obezbedjena, ali su do sada bila uslovljena.

Prema njegovim rečima, aranžman sa MMF-om biće podsticaj, ali i velika odgovornost da se na reformama istraje do kraja.

Odluka Borda direktora MMF-a o četvrtom aranžmanu sa Srbijom biće saopštena kasno večeras.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Milijarda od MMF ići će u rezerve"

Izvor: B92, 23.Feb.2015

Predsednik Saveta guvernera Narodne banke Srbije Nebojša Savić izjavio je da očekuje da će Srbija dobiti pozitivan odgovor od Borda direktora MMF-a...Bord MMF-a danas u Vašingtonu odlučuje o novom aranžmanu...Savić je na RTS-u, podsetio da je misija MMF-a pre tri meseca boravila u Beogradu i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.