Savić: Otpustiti nagomilane partijske kadrove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2016, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: Otpustiti nagomilane partijske kadrove

Predsednik Saveta guvernera Nebojša Savić ocenio je danas da se Srbija nalazi u dobroj situaciji, da su makroekonomske reforme dobro urađene, da je naša zemlja imala monetarnu stabilizaciju, te je time dat podsticaj da se uradi i fiskalna konsolidacija. On dodaje da u javnom sektoru treba da budu "otpušteni nagomilani partijski kadrovi".

"Imali smo monetarnu stabilizaciju, stabilizaciju tokova novca, inflacije i kursa. Time je dat podsticaj da se uradi i fiskalna konsolidacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to je drugi deo reforme koji je rađen poslednje dve godine", rekao je Savić na TV Pink.

Ističe da je zahvaljujući tome Srbija dobila dobru ocenu MMF-a, jer su ostvareni bolji rezultati nego što se očekivalo, te da Srbija ima pozitivan rast.

Objašnjavajući šta zapravo znači fiskalna konsolidacija Savić kaže da se to najbolje može objasniti na primeru kućnog budžeta, odnosno da svaka porodica može da troši samo koliko ima, te je tako i državi potrošnja se prilagođavati onome što stvaramo.

"Srbija se godinama unazad nalazila u zoni negativnog rasta, napravljen je zaokret iz negativnog u pozitivni rast. Taj pozitivan rast otvara perspektivu", naglasio je Savić i precizirao da je najvažnija održivost u narednih desetak godina.

Tendencija rasta, kako kaže, u ovoj godini je oko 2,5 do tri odsto, sa perspektivom da iduće godine bude veći privredni rast. Na taj način se rešava pitanje otpuštanja i otvaranje procesa zapošljavanja.

Prema njegovim rečima, u javnom sektoru treba da budu "otpušteni nagomilani partijski kadrovi", koji ne doprinose njegovom razvoju, odnosno ne doprinose kvalitetu usluga koje korisnicima treba da pruže javne službe.

"Svako ko ne radio dobro posao treba da izgubi radno mesto. Sa druge strane tom javnom sektoru su potrebni kvalitetni kadrovi, kako bi podigli kvalitet usluge", naglasio je Savić.

Pojašnjava da u Srbiji raste zaposlenost u privatnom sektoru i rastu plate, što je dobro i što šalje dve poruke: ko hoće da zaradi neka ide u privatni sektor i nemojmo se oslanjati samo na javni sektor.

Govoreći o obrazovanju u Srbiji, Savić kaže da se mora voditi računa da li su profili koji izlaze sa fakulteta upotrebljivi na tržištu rada ili se studira za diplomu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savić: Srbija u dobroj situaciji, dobre makroekonomske reforme

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2016

Predsednik Saveta guvernera Nebojša Savić ocenio je danas da se Srbija nalazi u dobroj situaciji, da su makroekonomske reforme dobro urađene, da je naša zemlja imala monetarnu stabilizaciju, te je time dat podsticaj da se uradi i fiskalna konsolidacija..."Imali smo monetarnu stabilizaciju, stabilizaciju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Savić: Studirate li za diplomu ili za posao

Izvor: B92, 03.Sep.2016

Beograd -- Predsednik Saveta guvernera Nebojša Savić ocenio je da se Srbija nalazi u dobroj situaciji...Prema njegovim rečima, makroekonomske reforme dobro su urađene, naša zemlja imala je monetarnu stabilizaciju, te je time dat podsticaj da se uradi i fiskalna konsolidacija..."Imali smo monetarnu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.