Izvor: RTS, 27.Jan.2022, 17:46

Savet za BDP: Od novembra se beleži rast zarada

Predsednica Vlade Ana Brnabić predsedavala je sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), na kojoj su razmatrani planovi za 2022. godinu i analizirani ostvareni rezultati u prethodnoj godini u privrednim oblastima koje utiču na BDP.
Analizirajući planove za ovu godinu, na sednici je rečeno da se planira rast BDP u iznosu od 4,5 odsto, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju s medijima.
Konstatovano >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da je od novembra 2021. godine zabeležen rast zarada, nominalnih i realnih, uz očekivanje da se taj snažan trend nastavi i u tekućoj godini. Prosečna zarada u tom mesecu dostigla je 588 evra (u dinarskoj protivvrednosti).
Pozitivni trendovi uočeni su i u industriji, naročito prerađivačkoj i prehrambenoj, što posebno ohrabruje s obzirom na to da je taj sektor izvesni period bio u stagnaciji.
U saopštenju se navodi da u oblasti infrastrukture i građevine realizacija projekata koji su u toku teče po planu, očekuje se raspisivanje tendera za izgradnju kontrolnog tornja na aerodromu u Nišu, nastavlja se izgradnja autoputa Preljina - Požega, obilaznice oko Beograda, pripremljena je i dokumentacija za obilaznicu oko Užica i izgradnju tunela Kadinjača.
Takođe, razmatran je i veći broj projekata iz linijske infrastrukture čija je priprema pri kraju, poput autoputa Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, nastavka izgradnje autoputa na Koridoru 11, prema granici sa Crnom Gorom do Duge Poljane, kao i početak radova na izgradnji gasnog interkonektora Srbija - Bugarska, koji se planira početkom februara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Prosečna zarada u novembru 2021. dostigla je 588 evra, očekuje se nastavak ovog trenda

Izvor: Danas, 27.Jan.2022

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), na kojoj su razmatrani planovi za 2022. godinu i analizirani ostvareni rezultati u prethodnoj godini u privrednim oblastima koje utiču na BDP.

Nastavak na Danas...

Savet za rast BDP: Planirani privredni rast u ovoj godini 4,5 odsto

Izvor: Radio 021, 27.Jan.2022

Planirani rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u ovoj godini je 4,5 odsto, konstatovano je na današnjoj sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast BDP, kojom je predsedavala premijerka.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.