Sastanak održan, detalji nepoznati

Izvor: B92, 14.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak održan, detalji nepoznati

Beograd -- Vlada Srbije održala je koordinacioni sastanak na kome je trebalo da budu usaglašeni stavovi pred dolazak misije Međunarodnog monetarnog fonda u Beograd.

Sastanku je predsedavao premijer Mirko Cvetković, a prisustvovala je većina ministara iz ekonomskih resora, kao i guverner Narodne banke Radovan Jelašić, ali detalji o toku i rezultatima tog sastanaka nisu saopšteni. Misija MMF-a stiže u Beograd u ponedeljak 16. marta na razgovore o novom kreditnom aranžmanu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Premijer Cvetković ranije je najavio da bi Srbija od MMF-a trebalo da traži oko dve milijarde dolara.

Prema njegovim rečima, strategija kojom će Vlada nastupiti u razgovorima će biti kombinovana, jer će se u jednom delu ići na povećanje deficita budžeta, a u drugom na smanjenje nekih izdataka.

Podsetimo, jedan od glavnih zahteva MMF-a u razgovorima sa Vladom o novom kreditnom aranžmanu je smanjenje javne potrošnje i jasna strategija o planovima države za održavanje makroekonomske stabilnosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Usvajanje rebalansa budžeta krajem aprila ili početkom maja

Izvor: Poslovni magazin, 14.Mar.2009

U Vladi Srbije danas je završen koordinacioni sastanak na kome je trebalo da budu usaglašeni stavovi pred dolazak Misije Međunarodnog monetarnog fonda u Beograd, u ponedeljak, 16. marta.       Sastanku, posle sednice vlade, predsedavao je premijer Srbije Mirko Cvetković,...

Nastavak na Poslovni magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.