Šaranović: Neću Kraš preseliti u Srbiju

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Nov.2019, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaranović: Neću Kraš preseliti u Srbiju

ZAGREB - Potencijalni kupac većinskog paketa dionica Kraša Nebojša Šaranović tvrdi kako nema planove o selidbi Kraša u Srbiju. 

- Radnicima Kraša nudim više nego braća Pivac. Kraš ima sjajan brend, sjajne proizvode i sjajne zaposlenike, ima veliki potencijal za rast i razvoj, a zbog našeg iskustva u industriji dobar smo ulagač - poručuje srpski investitor u izjavi za Slobodnu Dalmaciju.

Za ponudu braće Pivac iz rujna ove godine Uprava Kraša kazala je da >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je smatra preniskom, iako ju je prije manje od godinu dana procijenila na 400 kuna. S druge strane, Kappa Star grupa srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića za dionicu Kraša spremna je dati 1050 kuna, gotovo dva i pol puta više – no, pojedinačni dioničari, većinom zaposlenici Kraša, zasad se ne odlučuju za Kappu.

Posljednjih nekoliko godina poslovanje Kraša iznimno je stabilno: s milijardu i 32 milijuna kuna u 2017. godini, konsolidirani prihodi lani su neznatno pali, na milijardu i 22 milijuna. Prije deset godina Kraš je prihodovao milijardu i 52 milijuna kuna, a pad od tada iznosi 2,8 posto. U tom periodu svjetska konditorska industrija ostvarivala je prosječni godišnji rast od oko 2 posto.

Profitne marže Kraša nešto su problematičnije. Iako je prošlogodišnji rezultat bio 66 posto veći nego godinu ranije, on je još uvijek ispod prosjeka sličnih kompanija u regiji. U 2018. godini neto dobit iznosila je 50 milijuna kuna, odnosno 4,8 posto, što je istaknuto povećanje prema prethodnim godinama, kada se kretala oko 2 posto (najgore je bilo 2015., kad je iznosila 1,3 posto).

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.