Izvor: SEEbiz.eu, 16.Avg.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevska berza: Promet u samo pet transakcija, FDS-u pad od 3%

SARAJEVO - Još jedna trgovina za zaborav zabilježena je na Sarajevskoj berzi. Promet vrijedan svega 29 hiljada KM realizovan je kroz tek pet transakcija.

Tri transakcije ukupne vrijednosti 25.370 KM zabilježene su na kotaciji obveznica, a trgovano je obveznicama FBiH po osnovu stare devizne štednje oznake K1 i L1.

Na tržištu dionica prometovano je samo dionicama Bosnalijeka i Fabrike duhana Sarajevo. Kurs Bosnalijeka je ostao 11 KM. Fabrika duhana Sarajevo se ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sputila ispod 60 KM. Zabilježila je pad od 2,97% u odnosu na jučer, a cijena je trenutno 58,53 KM po dionici.

Prometa na kotaciji fondova nije bilo. Oba SASX-a su u minusu. Vrijednost SASX-10 smanjena je za 0,57%, a SASX-30 bilježi pad od 0,10%.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.