Sankcije Rusiji - šansa za srpske ratare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2014, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sankcije Rusiji - šansa za srpske ratare

Ruska Federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor (Roseljhoznadzor) ne isključuje mogućnost potpune zabrane uvoza govedine iz SAD.

"Trenutno procenjujemo stepen rizika. Nije isključeno da ćemo biti prinuđeni da uvedemo ograničenja", rekao je Itar-tasu pomoćnik rukovodioca službe Aleksej Aleksejenko.

Ranije danas federalna služba je prijavio da je pronađen antibiotik tetraciklin u partiji ohlađene teletine koja je stigla iz preduzeća Marćo Farms. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << To je jedna od četiri američke firme čija je govedina na listi ograničenog uvoza.

Ukopno je za isporuke tih proizvoda u Rusiju akreditovano 99 američkih kompanija, navodi Itar-tas.

Sankcije, dakle, uvodi i Rusija za pojedine proizvode, ali ne kao politiku reciprociteta već, kako se navodi, kao neispravnu hranu. Tako se na listi zabrane našao američki burbon. Na listi su se našle i Poljske jabuke i drugi proizvodi. Koliko smo mi spremni da na veliko tržište Rusije plasiramo našu robu?

Srpski voćari i pored loših iskustava sa izvozom voća na rusko tržište, veruju da im se otvara nova šansa, posle ekonomskih sankcija koje je Evropska unija uvela Rusiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.