Šamar Šojblea: Grčkoj ni evra

Izvor: B92, 25.Feb.2015, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šamar Šojblea: Grčkoj ni evra

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble je upozorio Atinu da neće dobiti ni evro ako ne ispunjava u potpunosti svoje obaveze iz tekućeg programa pomoći.

''Neće ni jedan evro biti pre toga isplaćen'', rekao je Šojble za nemački ''SWR'', koji je posle ARD i WDR treći po veličini medijski koncern Nemačke.

Šojble je jasno stavio do znanja da se dogovori moraju poštovati.

''Nema novih uslova u programu koji je u javnosti delimično malo pogrešno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << shvaćen.... oni imaju više vremena da bi obaveze iz programa....mogli da ispune'', rekao je Šojble.

On je naveo da za novu reformsku listu važi da, ako nema ubedljivih argumenata i čvrstih brojki, onda nema ni plaćanja.

''Tako je dogovoreno'', rekao je Šojble i naglasio da u Nemačkoj postoji velika sumnja u to da li će Grčka ispuniti svoje obaveze i da to isto važi i za Međunarodni monetarni fond, Evropsku centralnu banku i Evropsku komisiju.

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je svoje demohrišćane da u petak, na zasedanju Budnestaga, podrže Grčku, odnosno, predlog o produženju finansijskog programa pomoći toj zemlji, preneli su nemackci mediji.

Bundestag bi u petak trebalo da se izjasni o predloženom četvoromesečnom produžetku programa pomoćii Atini, najavljeno je iz redova njenih demohrišćana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šojble: Atini ni evro dok ne ispuni obećanja

Izvor: Blic, 25.Feb.2015

Grčka neće dobiti "ni jedan jedini evro" dok ne ispuni obećanja data u okviru programa pomoći, izjavio je danas nemački ministar finansija, Volfgang Šojble...Ukoliko uslovi u okviru programa ne budu ispunjeni, a planirane reforme koje je Atina ove nedelje predstavila kreditorima ne budu praćene...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.