Izvor: B92, 13.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam karijera šansa za mnoge

Beograd -- U Expo centru u Beogradu u toku je Sajam karijera, na kojem učestvuje 60 poslodavaca iz Srbije i regiona.

Ulaz je besplatan, a posetioci mogu da uspostave kontakt s kompanijama kojima su potrebni novi radnici. Organizator sajma je internet portal Bolji posao.

Sajam karijera 2008. je mesto susreta ponude i potražnje zaposlenja, ne samo za one koji traže prvi posao, već i za one koji žele bolji. Poslodavci će tražiti svršene srednjoškolce, studente, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i osobe koje su već napredovale u karijeri i žele bolje radno mesto. Zastupljen je najširi spektar zanimanja- od mesara do advokatskog pripravnika.

Organizatorka sajma, Marina Antić, kaže da sajam ima veliki broj kompanija koje na njemu učestvuju i koje su su podržale ovaj događaj.

"Otvoreno je 2.000 radnih mesta. Njihova ideja je, zapravo, da na ovom sajmu pronađu nove zaposlene, koji se neće zaposliti odmah sutra posle završetka sajma, ali oni planiraju svoje potrebe za otvorenim radnim mestima godinu dana unapred. Zato je novembar mesec idealno vreme, kada se prave budžeti za 2009. i kada se planiraju sve stvari, pa i zapošljavanje”, kaže ona.

U okviru sajma predviđen je "karijerni centar”, gde se posetiocima daju stručni saveti kako da bolje napišu svoje biografije i unaprede svoje veštine predstvljanja na intervjuima za posao, kao i kako da na najbolji način priđu poslodavcima na štandu.

Predstavnici određenih preduzeća, s druge strane, nude informacije o započinjanju i unapređenju sopstvenog biznisa, a zainteresovani se mogu raspitati i o procesu registracije nove firme.

U cilju što efikasnijeg i bržeg popunjavanja upražnjenih radnih pozicija, ovo je prilika da se na jednom mestu, u direktnom kontaktu, susretnu kompanije i oni koji traže posao.

Posetioci takođe imaju priliku da slušaju predavanja onih koji su uspeli u karijeri, kao i menadžere najuglednijih firmi.

Globalna nedelja preduzetništva

Istovremeno, mladi u Srbiji prvi put će moći da prate brojne tribine, radionice i takmičenja u okviru Globalne nedelje preduzetništva, od 17. do 23. novembra.

Katedra za Unesco na Univerzitetu u Novom Sadu organizovaće aktivnosti kako bi pokazala svim zainteresovanim za pokretanje novog posla, ali i onih koji se suočavaju sa problemima u postojećem preduzeću, kako da na kreativan način pristupe poslovanju, rekao je za B92 koordinator projekta Goran Sečujski.

Prema njegovim rečima, inicijativi Unesco-a se pridružuju brojne organizacije i preduzeća, u mnogim gradovima Srbije. Tako će predavanja biti organizovana i u Beogradu, Čačku i Subotici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.